nám. Míru 7, 763 16 Fryšták            +420 577 911 052              reditel@zsfrystak.cz            Dat. schránka: mffmk7m            IČO: 750 22 702            IČ provozovny: 1001011848

Možná víte, že i velmi pokročilým studentům dělá problém spelování (hláskování) anglické abecedy. Angličtina se totiž od češtiny liší tím, že výslovnost slov se neshoduje s tím, jak se slova píší. Je proto důležité, osvojit si anglickou abecedu i s výslovností, aby při komunikaci v běžném životě nedocházelo k nedorozumění. V anglicky mluvících zemích se pořádají tzv. “spelling bees”, tedy soutěže ve spelování. V nich mají účastníci za úkol vyspelovat různě náročná anglická slova tak, jak se píší.


V naší škole uspořádaly vyučující anglického jazyka E. Malíšková a D. Krajčová soutěž ve spelování pro žáky 5. A, B. Soutěž měla dvě kola. V prvním písemném kole žáci psali abecedu podle diktátu, v druhém ústním kole už hláskovali konkrétní anglická slova od jednodušších po složitější.


Nejlepším spelujícím páťákem se stala Darja Korshunova z 5. B, na druhém místě skončil Richard Bečka z 5. B a třetí příčku obsadila Lucie Martináková z 5. A.


Vítězům gratulujeme a všem soutěžícím děkujeme za účast.


Základní škola Fryšták, okres Zlín,

příspěvková organizace

nám. Míru 7, 763 16 Fryšták

 

Copyright © 2023 zselektro. Všechna práva vyhrazena.