nám. Míru 7, 763 16 Fryšták            +420 577 911 052              reditel@zsfrystak.cz            Dat. schránka: mffmk7m            IČO: 750 22 702            IČ provozovny: 1001011848

Vážení rodiče,


ráda bych Vás více seznámila se svou činností ve škole. 

Kromě odborného psychologického poradenství (dětem, pedagogům, rodičům a třídním kolektivům) aj., jsem zde i pro děti, které chtějí smysluplně trávit volný čas. Mnoho dětí to rádo využívá. Jedná se o čas před vyučováním, o přestávce nebo po vyučování. Děti chodí také ze školní družiny. Moje pracovna je vybavena docela populárními deskovými hrami i jinými druhy hraček, výtvarných potřeb, knih, relaxačních pomůcek, atd.

Jak tedy takový čas u mne probíhá? 


Děti už jsou zvyklé, protože je velký zájem, že u mě zaklepou, řeknou si, jestli chtějí přijít samy nebo s kamarády. A pak si domluvíme termín – napíšu si je do diáře (většina dětí chodí ve skupince). Pak společně hrajeme deskové hry, povídáme si JEN o obecných tématech. Jak se měly, co chtějí hrát, jaké hry je baví, atd. Děti se na nic osobního nevyptávám, nediagnostikuji ani nedělám žádná hodnocení (jich ani rodiny).


Co je výhodou času stráveného u paní psycholožky?

  • smysluplně strávený volný čas kvalitními hrami (např. Activity Junior, Telepatie, 5 sekund, Výbušná koťátka, Dobble, Brainbox,…)
  • rozvoj týmovosti, kreativity
  • naučit se prohrávat
  • prohloubení kamarádských vztahů mezi dětmi z různých tříd
  • naučit se toleranci, umět ustoupit
  • respektovat vzájemné odlišnosti
  • zjištění, že jít k psychologovi není ostuda a může to být docela fajn.

Tento čas, strávený u mne, je dobrovolný. Nikdy si děti nevybírám přímo já, naopak, dveře jsou otevřeny pro děti, které o to samy požádají. Je rozdíl mezi touto, řekněme, volnočasovou aktivitou, a psychologickým poradenstvím. Pokud by někdo chtěl mou odbornou pomoc psycholožky, pak vždy rodiče informuji a žádám o souhlas. Nic se neděje za Vašimi zády a každou mou činnost máte právo odmítnout. To respektuji. 


Kdybyste ani přes toto sdělení nechtěli, aby ke mně Vaše děti chodily trávit volný čas a hrát hry, řekněte to, prosím, přímo Vašim dětem a vysvětlete jim to, protože nechci být ta, která jim nedovolí hrát deskové hry se svými kamarády ve škole. Děti, kterým to rodiče nedovolí, tomu často nerozumí a jsou smutné.


Jestli si se mnou o tom chcete popovídat osobně, seznámit se se mnou a mou prací, ráda vás u sebe uvítám po předchozí domluvě.


Kontakt: 775 925 019, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


Základní škola Fryšták, okres Zlín,

příspěvková organizace

nám. Míru 7, 763 16 Fryšták

 

Copyright © 2023 zselektro. Všechna práva vyhrazena.