Nové vybavení ve školní kuchyni

Napsal Miluše Šafářová dne .

Naše paní kuchařky mají velkou radost, dostaly nový konvektomat. Že nevíte co to je? Wikipedie vám to objasní. Konvektomat je profesionální kuchyňské zařízení, které (mimo jiné) kombinuje vlastnosti horkovzdušné a parní trouby. Je tedy vhodný pro mnoho způsobů tepelné úpravy jídel, včetně pečení, smažení, grilování, vaření v páře, nebo blanšírování. Mezi výhody této technologie můžeme řadit krátké časy vaření a šetrnější způsob úpravy pokrmů, které obě vedou k vyšší nutriční hodnotě připravovaných jídel a zachování vyššího množství vitamínů, v porovnání s běžnými způsoby tepelné úpravy.
Jídlo bude chutnější, šťavnatější a lze ho připravovat bez tuku.

Několik fotografií z naší jídelny naleznete v GALERII